17. februar 2019
Iværksættere
Af Magasinet, På jobbet
Der har altid været brug for folk med ideer og mod til at satse deres egen økonomiske tryghed, og arbejde flere år til en løn, der kunne få enhver fagforeningsboss til at rende rundt med et rødt flag og skrige!

Men vores samfund har gjort det meget svært for disse iværksættere at få succes med deres projekter. Bevares der er da også projekter, der ikke burde have været sat i søen. Men at 66 % af alle iværksættere må opgive indenfor 5 år, taler jo lidt for sig selv.

Sådan har det været i mange år - frem til i dag. Og vi har brug for disse mennesker – sådan billedligt talt. For det er de virksomheder der starter i dag, der bidrager mest til samfundet om 10 år. Og det er jo tankevækkende.

Nu er vi rendt ind i en økonomisk krise, og det er meget svært, for allerede etablerede virksomheder, at få finansiering. Og det er stort set helt umuligt for folk med en ide, lyst og mod til at blive iværksætter, at få bankerne i tale.

Flere der har gjort forsøget udtaler: ”Det virkede som om, at en fra banken råbte flyverskjul, da jeg trådte ind i filialen. I hvert fald lå hele personalet og gemte sig under bordet”.

Bankpakker… jo joooo!