19. august 2022
Rygning trives stadig på danske arbejdspladser
Af Redaktion - Job-Support


I en tid med stigende fokus på sundhed, og hvor rygerne bliver forment adgang til flere og flere offentlige steder, så har de danske virksomheder kun i begrænset omfang ændret deres rygepolitik de sidste par år. Tallene stammer fra en frisk meningsmåling blandt brugerne hos Job-Support Danmark.

Virksomheder indfører rygeforbud på bekostning af rygerum.
Ifølge undersøgelsen er tendensen, at der er en lille stigning blandt virksomheder der har indført rygeforbud, således var der i 2003 blot 23% med rygeforbud, mens tallet i dag er 27%.

En udvikling der synes at være sket på bekostning af virksomheder med rygerum, idet der her er registreret et fald fra 57% til 51%.

Stigningen for virksomheder med rygeforbud er ikke så stor, som måske forventet, idet der i samme periode er indført offentligt rygeforbud i store områder som eksempelvis hospitaler og indkøbscentre.

Mest opsigtsvækkende er dog nok, at antallet af virksomheder der ikke tidligere havde en rygepolitik eller blot havde fri rygning, stort set er uændret, således havde 20% fri rygning i 2003 mod 19% med fri rygning i 2005. 

Information om undersøgelsen:
Undersøgelsen er gennemført første gang den 2. maj 2003 – 10. maj 2003 blandt brugerne hos Job-Support Danmark, og igen den 4. august 2005 - til den 11. august 2005. Der har deltaget 1527 brugere i undersøgelsen. 

Yderligere oplysninger:
CTO Martin Wallin eller IT/IS - Coordinator Bo Kristensen, telefon 46 55 70 30, e-mail: Redaktion@Job-Support.dk

Kort om Job-Support International Ltd.
Job-Support Danmark blev grundlagt i år 2000, og er siden blevet en af landets mest benyttede jobportaler. Job-Support International Ltd. dækker i dag det nordiske marked.

Mere end 100 af Danmarks Top500 virksomheder anvender i dag Job-Support Danmarks serviceydelser ved rekruttering af kvalificerede medarbejdere, herunder virksomheder såsom: Jyske Bank, Velux A/S, Bang & Olufsen A/S, Nycomed Danmark A/S, GlaxoSmithKline Pharma A/S, KiMs A/S, Kuwait Petroleum A/S, Cheminova A/S, Akzo Nobel Deco A/S, SCA Packaging Denmark, Brødrene A & O Johansen A/S, Dat-Schaub International A/S, Akzo Nobel Salt A/S, J&B Entreprise A/S, Dansk Industri, Finansforbundet, Danmarks Statistik og Amtsrådsforeningen.